Një hyrje të prodhimit

Një tub çeliku është një tub cilindrike bërë nga çeliku dhe është produkti më i përdorur në industrinë e çelikut. Përdorimi kryesor i tubave prej çeliku është në transportin e produkteve-duke përfshirë të naftës, gazit dhe ujit mbi distanca të gjata. pajisje të zakonshme shtëpiake të tilla si frigoriferë të përdorur tuba çeliku, si dhe ngrohje dhe hidraulike sistemeve. Tuba çeliku të vijë në një shumëllojshmëri të madhësive dhe mund gjithashtu të përdoret për kërkesat strukturore si binarët dore dhe bollards tub.

tub çeliku është prodhuar në një nga dy metodat, të cilat rezultojnë në qoftë produkteve seamless ose ngjitur.

seamless tub është bërë nga të aksioneve të ngurta të rrumbullakët që është së pari të nxehtë, pastaj të stampuara-shtyrë ose nxorrën mbi një të vdekur, duke rezultuar në një tub i uritur. Ky proces i jep seamless tub një fund të qetë dhe madje edhe sipërfaqe, pa asnjë nyje të dukshme.

ngjitur tub është prodhuar nga fletë çeliku që janë të mbështjellë, pastaj saldim gjatësor përgjatë nyjeve mbështjellë. Kjo rezulton në një produkt që ka një të përbashkët ngjitur të gjithë. ngjitur tub është më pak e shtrenjtë se stampuara, tub seamless, por nuk do të shfaqin të njëjtat karakteristika fizike të pronës, dhe është përdorur kryesisht për aplikime të ulët presion apo kërkesat e ulët të ngarkesës.

Si janë tuba çeliku bërë?

çeliku Raw është prodhuar nga shkrirja e lëndëve të para në një furrë dhe kontrollin përbërjen përmes shtimin e lidhjeve dhe heqjen e papastërtive. çelikut të shkrirë është derdhur në molds për të bërë copa, ose transferohet në një makinë të vazhdueshme që hedh për të bërë pjatë, shufra, dhe blooms. Kjo çeliku të para duhet të konvertohet në një formë që mund të jetë i mbështjellë në tubacionet e dimensioneve të veçanta ose të shtrirë në tubat uritur.

ngjitur tub

Skelp është unwound nga bobinë, të nxehtë, dhe mbështjellë përmes rul grooved, e cila bend skajet e skelp lart. Ky proces prodhon një tub cilindrik ku të dy skajet janë gjunjët e drejtë rreth për të plotësuar njëri-tjetrin duke formuar një cilindër të gjatë. Një nga tre proceset e saldimit janë përdorur më pas për t'u bashkuar me edges së bashku dhe për të nënshkruar tub.

saldim 1.Continuous

Në një operacion të vazhdueshëm saldim, saldim rollers shtypni skajet e tub në njëri-tjetrin, duke formuar një bashkoj falsifikuar për shkak të të nxehtit që tashmë është aplikuar në skelp. Nuk ka metali është shtuar gjatë saldimit dhe rollers përfundimtare të reduktuar diametër dhe mur trashësi të tub në specifikimet.

saldim 2.ELECTRIC rezistenca

saldim elektrik rezistenca ndjek një proces i ngjashëm me saldim të vazhdueshëm, përveç se skelp është ftohtë mbështjellë në formën tub. Aktuale është furnizuar në skajet tub nga rrotullues disqe bakrit, të cilat ngrohur skajet deri në temperaturën bashkoj. rollers saldim bashkohen skajet tub për të krijuar bashkoj të falsifikuara.

saldim 3.Spiral

saldim spirale dhe të dyfishtë zhytur saldim me hark të përdorin teknika më konvencionale e saldimit dhe shtimin e materialit bashkoj për të formuar lidhjen.

Pipe seamless

tuba Seamless janë prodhuar pa nevojën për saldim. Ato janë krijuar me ngrohje dhe shtrihen një strehoj ngurta çeliku, para se ylli atë për të formuar qendrën uritur. Billets janë të nxehtë në temperatura ekstreme duke i bërë ata të bardhë të nxehtë dhe pastaj të mbështjellë nën presion të lartë shkaktuar strehoj të shtrij. Një plumb në formë piercer është përdorur për të bërë qendrën uritur sipas dimensioneve të saj të rregullt. Një seri e operacioneve mulliri ndiqni në përputhje tub me specifikimet e kërkuara.

përfunduar hapat

Tuba mund të vënë me një makinë straightening si një hap përfundimtar të procesit para se të pajisur me nyje në fund. i mprehtë i vogël lindi është e pajisur zakonisht me nyje ndërprerë, por lindi më i madh i mprehtë është i pajisur normalisht me fllanxha të cilat janë ngjitur në fund të tub. Makinat matëse kontrolloni dimensionet e tub përfunduar, dhe vulën detajet në anën e tubit për qëllime të kontrollit të cilësisë.


Ora Post: Apr-09-2018
WhatsApp Online Chat !